kvantum-tim.si
Profesionalni merilnik krvnega tlaka Rossmax X9

Profesionalni merilnik krvnega tlaka Rossmax X9

Brezplana Dostava
100 Narudžbi

✓ 5 let garancije
✓ Zaznavanje aritmije (ARR)
✓ Zaznavanje atrijske fibrilacije (AFib)
✓ Zaznavanje prezgodnjih utripov srca (PC)
✓ Zaznavanje tahikardije (TACH)
✓ Zaznavanje bradikardije (BRAD)
✓ Samodejni ali avskultatorni način merjenja
✓ Zaznavanje namestitve manšete
✓ Zaznavanje gibanja
✓ Prikaz tveganja za hipertenzijo
✓ Shranjevanje do 90 rezultatov z navedbo datuma in časa merjenja
✓ Majhna, srednja ali velika manšeta
✓ Držalo manšete
✓ Izjemno velik LCD zaslon (99 x 115 mm)
✓ LCD zaslon z osvetlitvijo
✓ Vtičnica za polnilec
✓ Polnilec (6 V)
✓ Doživljenjsko umerjanje naprave

SKU X9
Proizvođač (glavno) Rossmax
Jamstvo 5 godina
189,79 € 1.429,97 kn
In stock

Only 33 left

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 189,79 € 1.429,97 kn

Details

 Nova generacija merilnikov krvnega tlaka s tehnologijo PARR omogoča zgodnje odkrivanje aritmije (ARR), atrijske fibrilacije (AFib), prezgodnjih utripov srca (PC), tahikardije (TACH) in bradikardije (BRAD).

- Samodejni ali avskultatorni način merjenja.
- Zaznavanje namestitve manšete in gibanja.
- Prikaz tveganja za hipertenzijo.
- Shranjevanje do 90 rezultatov z navedbo datuma in časa merjenja.
- Majhna, srednja ali velika manšeta. Držalo za manšeto.
- Izjemno velik LCD zaslon (99 x 115 mm).
- LCD zaslon z osvetlitvijo.
- Vtičnica za polnilec. Polnilec (6 V).
- Doživljenjsko umerjanje naprave.

5 let garancije in doživljenjsko umerjanje naprave


Tehnologija PARR

 Tehnologija PARR je specializirana za odkrivanje aritmije, atrijske fibrilacije (AF, AFib), preddvornih in prekatnih prezgodnjih srčnih utripov (PC), tahikardije in brahikardije (BRAD). Aritmija je lahko povezana s srčnimi obolenji, pri čemer je potrebna medicinska intervencija, zato je zgodnje odkrivanje izjemno pomembno. Tehnologija PARR zaznava aritmijo med rednimi meritvami krvnega tlaka, pri čemer uporabnik ne potrebuje dodatnega znanja, delovanje te funkcije pa ne podaljšuje časa merjenja. PARR tehnologija poleg klasične diagnoze na osnovi rezultatov meritev krvnega tlaka zagotavlja tudi zgodnje odkrivanje aritmije.

Opomba: tehnologijo PARR za zaznavanje aritmije, atrijske fibrilacije, preddvornih in prekatnih prezgodnjih srčnih utripov, tahikardije in brahikardije je klinično preverjeno visoko učinkovita metoda za odkrivanje srčnih obolenj. Kljub temu je zaradi delikatnosti merjenja mogoče, da aritmija ne bo vedno zaznana in pravilno prikazana. Do sledečega lahko pride predvsem pri pacientih z neobičajnimi zdravstvenimi stanji, saj lahko določene vrste aritimije diagnosticiramo zgolj z EKG. Zaradi tega tehnologija PARR ne nadomešča medicinskega diganosticiranja z EKG. PARR tehnologija pomaga pri zgodnjem odkrivanju različnih vrst aritmij, zaradi katerih bi morali sicer obiskati osebnega zdravnika.


ZAZNAVANJE ATRIJSKE FIBRILACIJE (AFib)

Pri atrijski fibrilaciji srčna preddvora (atrija) neredno in pogosto prehitro utripata (migetata), tako zastaja kri, saj ne prehaja učinkovito do prekatov. Zato obstaja visoko tveganje nastanka krvnih strdkov, možganske in srčne kapi ter ostalih komplikacij, povezanih s srcem. Okoli 10-20 % bolnikov, ki jih prizadene ishemična kap, ima atrijsko fibrilacijo. Ta merilnik zaznava atrijsko fibrilacijo (AFib). Simbola ARR in Afib se pojavita po meritvi, če merilnik zazna atrijsko fibrilacijo med merjenjem. Opomba: če se simbol za atrijsko fibrilacijo (AFib) pojavlja pogosto ali pa prihaja do odstopanj pri rezultatih, se posvetujte z osebnim zdravnikom.

Opomba: merilnik ne zaznava atrijske fibrilacije pri posameznikih, ki imajo srčni spodbujevalnik oziroma defibrilator.

 
ZAZNAVANJE PREZGODNJIH UTRIPOV SRCA (PC)

To so nenormalni srčni utripi, ki se pojavljajo tako v atrijih (PAC), v prekatih (PVC) ali v sinusnih vozliščih (PNC). Ti dodatni utripi zmotijo vaš redni srčni ritem in občasno povzročijo palpitacije (npr. preskakovanje utripov) v prsih. Lahko se pojavi enkratno ali pa se to stanje ponavlja. Če ta pojav ni povezan s stresom, je lahko znak za več različnih srčnih motenj in povzroča večje tveganje za ishemično kap zaradi PC. Nekateri detektorji prezgodnjih utripov srca lahko kažejo na valvularno ali miokardno okvaro in so lahko zelo pomembni, če sumimo na miokarditis (vnetje srčne mišice). Ta merilnik zaznava prezgodnje utripe. Če jih zazna, se simbola ARR in PC pojavita na zaslonu takoj po meritvi.

Opomba: Če se simbol PC pojavlja pogosto ali pa se sčasoma pojavijo razlike v rezultatih merjenj, vas priporočamo, da se posvetujete z osebnim zdravnikom, ki vam bo predpisal ustrezno terapijo.

 
ZAZNAVANJE TAHIKARDIJE (TACH)

Ta pojav se izraža s hitrim utripanjem srca (več kot 100 udarcev na minuto) pri odraslih. Če tahikardija ni posledica fizičnega ali duševnega stresa, je običajno znak srčnih in podobnih motenj (npr. koronarne srčne bolezni, hipertiroidizma, zvišane telesne temperature). Hitro bitje srca je lahko tudi stranski učinek zdravil in različnih stimulansov, kot je kofein. Naprava zaznava tahikardijo. Če jo merilnik zazna, se takoj po merjenju pojavita ikoni ARR in TACH.

Opomba: Če se simbola ARR in TACH pojavljata pogosto ali pa se sčasoma pojavijo razlike v rezultatih merjenj, vam priporočamo, da se posvetujete z osebnim zdravnikom, ki vam bo predpisal ustrezno terapijo.


ZAZNAVANJE BRADIKARDIJE (BRAD)

Počasno utripanje srca (manj kot 55 udarcev na minuto) pri odraslih. Če bradikardija ni rezultat prilagajanja srca vzdržljivostnim treningom, jo je mogoče povezati z različnimi srčnimi in podobnimi motnjami (npr. nesorazmerje elektrolitov, zdravljenje, koronarna in/ali valvularna srčna bolezen) ter z učinkom zdravil (kot so zdravila, ki blokirajo beta receptorje). Naprava zaznava bradikardijo. Če jo merilnik zazna, se takoj po merjenju pojavita ikoni ARR in BRAD.

Opomba: Če se simbola ARR in BRAD pojavljata pogosto ali pa se sčasoma pojavijo razlike v rezultatih merjenj, vam priporočamo, da se posvetujete z osebnim zdravnikom, ki vam bo predpisal ustrezno terapijo.


DETEKTOR SRČNE ARITMIJE (ARR)

Ko med merjenjem krvnega tlaka opazimo srčno aritmijo, se na zaslonu prikaže ikona ARR. V tem primeru bo tehnologija PARR ugotovila, za katero vrsto aritmije gre, poleg simbola pa se bo pojavila oznaka PC, AFib, TACH ali BRAD. Če ni mogoče natančno določiti, za katero vrsto aritmije gre, se na zaslou poleg simbola ARR ne bo pojavila nobena druga oznaka.

Opomba: Če se simbol ARR pojavljata pogosto ali pa se sčasoma pojavijo razlike v rezultatih merjenj, vam priporočamo, da se posvetujete z osebnim zdravnikom, ki vam bo predpisal ustrezno terapijo.


Tehnologija PARR lahko zaznava in prikazuje različne vrste srčne aritmije.

 

   Zaslon                      Rezultati  
-

Normalno delovanje srca

                                                
ARR

Srčna aritmija (ni zaznane vrste)

ARR PC

Aritmija – prezgodnji srčni utripi v preddvorih, prekatih ali sinusnih vozliščih

ARR AFib

Aritmija – atrijska fibrilacija

ARR TACH

Tahikardija

ARR BRAD

Bradikardija

ARR PC BRAD

Kombinirana aritmija: prezgodnji srčni utripi in bradikardija

ARR PC TACH

Kombinirana aritmija: prezgodnji srčni utripi in tahikardija

ARR AFib TACH

Kombinirana aritmija: atrijska fibrilacija in tahikardija

ARR AFib PC

Kombinirana pulsna aritmija: atrijska fibrilacija i preuranjene kontrakcije

ARR AFib PC TACH

Kombinirana aritmija: atrijska firbilacija, prezgodnji srčni utripi in tahikardija

 

TEHNOLOGIJA REAL FUZZY

Ta merilnik za zaznavanje krvnega tlaka uporablja oscilometrično metodo. Preden se manšeta začne napihovati, naprava sama ugotovi osnovni tlak manšete, ki je enakovreden zračnemu tlaku in na katerem temelji merjenje. Ko je manšeta napihnjena dovolj, da zaustavi pretok krvi v arteriji, začne izpuščati zrak. Med praznenjem naprava meri nihanje tlaka, ki ga povzroči utrip srca. Vsako gibanje mišic med tem postopkom lahko povzroči napako pri merjenju. Po tem ko naprava zazna amplitudo in padec tlačnih oscilacij, na njihovi osnovi določi sistolični krvni tlak, diastolični krvni tlak in utrip.


VREDNOSTI KRVNEGA TLAKA

Svetovna zdravstvena organizacija razpone vrednosti krvnega tlaka razvršča v 6 kategorij. (Smernice Mednarodnega združenja za hipertenzijo pri Svetovni zdravstveni organizaciji). Ta klasifikacija krvnega tlaka temelji na historičnih podatkih, zato je ni mogoče neposredno uporabiti pri vsakem bolniku. Zato je pomembno, da se redno posvetujete z osebnim zdravnikom, ki vam bo svetoval, kakšen je vaš normalni razpon krvnega tlaka, ter vas tudi poučil o tem, kakšne so tvegane vrednosti. Za zanesljivo spremljanje ravni krvnega tlaka je priporočljivo dolgoročno beleženje izmerjenih vrednosti.

Dnevnik meritev krvnega tlaka je mogoče prenesti TUKAJ.

ELEMENTI NA ZASLONU  

1. Zaznavanje aritmije (ARR)
2. Zaznavanje atrijske fibrilacije (AFib)
3. Zaznavanje prezgodnjega utripa (PC)
4. Zaznavanje tahikardije (TACH)
5. Zaznavanje bradikardije (BRAD)
6. Prikaz datuma/časa
7. Simbol za gibanje
8. Simbol za prazno baterijo
9. Prikaz tveganja za hipertenzijo
10. Detektor namestitve manšete
11. Samodejno delovanje
12. Avskultatorno delova
13. Sistolični tlak
14. Diastolični tlak
15. Simbol za utrip
16. Grafični prikaz utripa
17. Pomnilnik

 

Tehničke karakteristike

Merilna metoda: oscilometrična
Merilni razpon: tlak: 30~260 mmHg; utrip: 40~199 utrip/min
Senzor tlaka: delno prevoden
Natančnost: tlak: ± 3 mmHg; utrip: ± 5 % očitane vrednosti
Polnjenje manšete: samodejna črpalka
Izpuščanje zraka: samodejni zračni ventil
Pomnilnik: 9
0 rezultatov
Samodejni izklop: 1 minuta po zadnjem pritisku tipke
Pogoji delovanja: 10 °C~40 °C, 15 %~85 % relativne vlage, 700~1060 hPa
Pogoji shranjevanja: -10 °C~60 °C, 10 %-90 % relativne vlage, 700~1060 hPa
Vir napajanja DC: štiri baterije 6V AA
Vir napajanja AC: 6V, ≥600 mA (premer priključka: zunanji (-) Ø4,0, notranji (+) Ø1,7)
Dimenzije: 173 (D) X 115 (Š) X 64,5 (V) mm
Teža: 410 g (brez baterije)
Obseg manšete: L: 34 - 46 cm; M: 24 -36 cm; S: 16-26 cm
Uporabniki: odrasle osebe
Tip BF: Naprava in manšeta sta zasnovani tako, da omogočata posebno zaščito pred električnimi šoki.
Klasifikacija IP: IP21: zaščita proti vdoru vode in tujkov

Dodatno: USB podatkovni kabel

 

Kako uporabljati merilnik krvnega tlaka Rossmax X9?

Write Your Own Review
Profesionalni merilnik krvnega tlaka Rossmax X9
2017 - 2023 © 2018 Kvantum-tim d.o.o. | Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK