kvantum-tim.si
Inhalator za otroke in odrasle Rossmax NA-100

Inhalator za otroke in odrasle Rossmax NA-100

Brezplana Dostava
4.8
1353 Narudžbe

Zahvaljujoč zanesljivosti in enostavni uporabi letno prodamo več tistoč inhlatorjev.
Zmogljiv in vzdržljiv kompresorski inhalator za otroke in odrasle.
Hitrost inhaliranja lahko nastavimo na ventilu.
Vključen praktični vmesnik za masko in cev.
Tehnologija z ventilom za nadzor hitrosti inhaliranja (VAT) omogoča, da izberete različne stopnje pretoka v območju od 0,15 do 0,35 CC/min.
Zmogljiv batni kompresor (2,96 bara).
Vgrajeno držalo za inhalator.
Maska za otroke in odrasle.


 

SKU NA-100
Proizvođač (glavno) Rossmax
Jamstvo 3 godine
66,61 € 501,87 kn
In stock

Only 647 left

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 66,61 € 501,87 kn

Details

Ventil omogoča prilagajanje količine zdravila v aerosolu glede na njegovo viskoznost. S to tehnologijo je mogoče izbrati različne stopnje pretoka v območju od 0,15 do 0,35 CC/min. Visoka stopnja pretoka je primerna za zdravila z visoko viskoznostjo, medtem ko je nizka stopnja pretoka bolj primerna za otroke. Zaradi minimalne izgube zdravila je ta tehnologija še posebej primerna za ljudi s KOPB in astmo.

Zakaj in kdaj izbrati inhalacijsko zdravljenje?

Uporaba inhalatorja je eden izmed najboljših načinov zdravljenja kašlja, bronhitisa in astme. Tako vam ni potrebno obiskati zdravnika, ampak lahko sami uporabite inhlator ali pri inhalaciji spremljate otroka v udobju svojega doma.

Vsakdo izmed nas si je vsaj enkrat v življenju pripravil parno inhalacijo s kamiličnim čajem in brisačo. Slednje velja za najstarejšo obliko inhalacije. Obstaja več različnih vrst inhalatorjev, vendar gre v tem primeru za klasični kompresorski inhalator.
Kompresorski inhalator (nebulizator) je naprava, ki zdravila v tekoči obliki pretvarja v aerosol. Tega nato vdihujemo v obliki zelo majhnih delcev, ki dosežejo vse predele dihalnih poti.

Inhalacijsko zdravljenje priporočamo pri virusnih in nekaterih bakterijskih okužbah dihal: sinusitisu, nazofaringitisu, laringotraheitisu, pljučnici, suhem in produktivnem kašlju različnega izvora.

Inhalatorje uporabljamo pri virusnih vnetjih za lajšanje simptomov prehlada vse do popolnega okrevanja. Kasneje moramo pri nekaterih bakterijskih okužbah sinusov in večjih dihalnih poti zdravljenje nadaljevati z antibiotikom in tako lajšati draženje paranazalnih votlin. Inhalatorji so še posebej učinkoviti pri zdravljenju alergijskega rinitisa, laringotraheitisa in astme.

Inhalacijsko zdravljenje je prava izbira pri hujšem, produktivnem kašlju, ki ga spremlja težko izkašljevanje in gosta sluz. Otroci imajo ponavadi več težav z izločanjem sluzi, zato je inhalator najboljša rešitev pri pospeševanju procesa zdravljenja.

Kaj lahko dajemo v inhalator?

V inhalatorje lahko dovajamo različna zdravila. Biti morajo prilagojeni za inhalacijo, v tekoči obliki in ne smejo biti izdelani na osnovi olj.

Najbolj osnovno inhalacijo pripravimo tako, da dodamo 3 ml fiziološke raztopine v razpršilec in inhaliramo 15-25 minut. To je simptomatska terapija, katere namen je navlažiti dihalne poti pri suhem kašlju in blagih prehladih. Takšna terapija je zelo učinkovita za otroke vseh starosti.
Postopek inhalacije ni moteč, temveč je čisto prijeten, zato otroci obiajno z veseljem sodelujejo. Ob inhalaciji jim lahko sicer postane dolgčas, zato v takšnem primeru priporočamo, da si ogledajo risanko na televiziji ali na mobilnem telefonu. Inhalirajo lahko s pomočjo maske ali ustnika. V primeru, da se otrok maske boji, lahko paro le usmerite proti njemu.

Običajno lahko fiziološki raztopini dodamo tudi druge sestavine, ki lajšajo simptome bolezni, vendar jih mora predpisati zdravnik.

Da bi bila inhalacija še učinkovitejša, v inhalator vlijte hipertermalno vodo iz italijanskega mesta Abano Therme, ki ima zdravilne lastnosti in je nadomestek fiziološke raztopine.

Preberite podrobnosti o kompresorskem inhalatorju za domačo uporabo. Nova generacija izdelkov z zanesljivim kompresorjem in novo obliko skodelice za zdravila. V paket so vključeni zračna cev, zračni filtri, navodila za uporabo, maska za otroke in odrasle, pripomočki za inhalacijo ter ustnik.

Kako uporabljati inhalator NA-100 Rossmax?

S pravilnim vzdrževanjem in uporabo vam bo inhlator Rossmax več let zagotavljal zanesljivo zdravljenje. Inhalator deluje na standardni izmenični tok. Terapija je hitra, varna in udobna, zaradi česar je inhalator popoln za uporabo pri kateri koli starosti. Priporočamo, da natančno preberete priročnik za uporabo, če želite izvedeti več o lastnostih inhalatorja. Priporočamo, da inhalator uporabljate pod nadzorom osebnega zdravnika in/ali dihalnega terapevta. Ob uporabi te izjemno učinkovite inhalacijske naprave se boste počutili prijetno in varno.

Tehničke karakteristike

Napajanje: AC 230 V/50 Hz ali AC 220 V/60 Hz
Poraba energije: ≤ 130 W
Jakost hrupa: ≤ 55 dBA (na oddaljenosti 1 metra od naprave)
Razpon tlaka kompresorja: ≥ 29 Psi (0,2 MPa)
Razpon tlaka med delovanjem: ≥ 15 Psi (0,10 MPa)
Razpon pretoka v litrih: ≥ 3,5 litrov na minuto
Razpon temperature med delovanjem: 50 °F – 104 °F (10 °C – 40 °C)
Razpon vlage med delovanjem: ≤ 90 % RH
Razpon atmosferskega tlaka med delovanjem: 800-1060 hPa
Razpon temperature med shranjevanjem: -4 °F – 140 °F (-20 °C – 60 °C)
Razpon vlage med shranjevanjem: 10 – 9 0 % RH
Dimenzije: (dolžina x širina x višina) 280 mm × 190 mm × 100 mm
Teža: 1800 g (brez dodatkov)
Prostornina posodice za zdravila: 5 ml (cm3)
Velikost delcev: 0,5 – 10 μm (85 %)
Masni srednji aerodinamični premer: ≤ 3,0 μm
Dv50 (Spraytec): ≤ 5,0 μm
Povprečna hitrost inhalacije: odprt ventil ≥ 0,4 ml/min (0,9 % fiziološka razstopina); zaprt ventil ≥ 0,15 ml/min
Dodatki: Komplet za inhalacijo, zračna cev, ustnik, 5 filtrov, maska za odrasle in otroke.

Write Your Own Review
Inhalator za otroke in odrasle Rossmax NA-100
2017 - 2023 © 2018 Kvantum-tim d.o.o. | Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK