kvantum-tim.si
Merilnik krvnega tlaka za zapestje Rossmax S-150

Merilnik krvnega tlaka za zapestje Rossmax S-150

Brezplana Dostava
4.9
1351 Narudžba

 


Avtomatski merilnik krvnega tlaka za zapestje z naprednim sistemom za nadzor pretoka zraka in prikazom tveganja za hipertenzijo (zvišan krvni tlak) in aritmijo (nereden srčni utrip). Pomnilnik omogoča shranjevanje do 90 rezultatov meritev, avtomatsko merjenje pa lahko opravimo s pritiskom ene same tipke. Naprava je namenjena osebam, ki pogosto potujejo. Starejšim od 50 let priporočamo merjenje krvnega tlaka na nadlakti in odsvetujemo uporabo merilnika za zapestje.


 

SKU S 150
Proizvođač (glavno) Rossmax
Jamstvo 5 let
36,34 € 273,80 kn
In stock

Only 726 left

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 36,34 € 273,80 kn

Details

Danes je samoumevno, da ima vsak sodobni človek ne glede na starost v svojem domu merilnik krvnega tlaka. Uporabo merilnikov krvnega tlaka za zapestje priporočamo osebam, mlajšim od 50 let. Naprava je primerna za mlade starše in zaposlene. Merilnik krvnega tlaka Rossmax S-150 je priročna naprava, ki bo vedno pri roki. Deluje tako, da razvršča krvni tlak po stopnji hipertenzije in z novo tehnologijo "Smart Sense" zaznava nereden srčni utrip.

 TEHNOLOGIJA SMART SENSE

"Smart Sense" tehnologija koristi napredni sistem kontrole zraka. Elektronički ventil za ispuhivanje lagano kontrolira razinu ispuhivanja. Uređaj tako može detektirati i odrediti pulsne signale te namjestiti tlak manžete tijekom ispuhivanja. Ovo uvelike pomaže preciznijoj analizi, poboljšavajući preciznost na tih i učinkovit način.

PRIKAZ TVEGANJA ZA HIPERTENZIJO (ZVISAN KRVNI TLAK)

Svetovna zdravstvena organizacija vrednosti krvnega tlaka razvršča v 6 stopenj. Ta naprava je opremljena z inovativnim prikazom tveganja za zvišan krvni tlak, ki vizualno prikaže stopnjo tveganja (optimalni, normalni, visoko normalni, hipertenzija 1. stopnje, hipertenzija 2. stopnje, hipertenzija 3. stopnje) po vsaki opravljeni meritvi.

ZAZNAVANJE ARITMIJE (NEREDNEGA SRCNEGA UTRIPA)

Naprava ima funkcijo zaznavanja aritmije (IHB), kar bolnikom z nerednim srčnim utripom zagotavlja natančne meritve in jih med merjenjem opozarja na nereden srčni utrip. Algoritem zaznavanja nerednega srčnega utripa samodejno določi, ali je meritev pravilna ali je potrebna ponovitev. Če se na zaslonu pogosto prikazuje simbol za nereden srčni utrip, vam priporočamo, da se posvetujete z osebnim zdravnikom.

KLINIČNO TESTIRAN

Merilniki krvnega tlaka, označeni s tem simbolom, izpolnjujejo merila Evropskega združenja za hipertenzijo. Kakovost te naprave je skladna s standardom, ki ga je določilo Združenje za razvoj medicinskih instrumentov (AAMI).

MOŽNOST SHRANJEVANJA DO 90 MERITEV

 

V pomnilniku merilnika je mogoče shraniti do 90 različnih rezultatov merjenja. Pregled preteklih meritev je zelo enostaven in intuitiven, kar olajša postavljanje diagnoze in spremljanje bolnikovega zdravja.

 

SAMODEJNO DELOVANJE S PRITISKOM NA ENO TIPKO

Naprava samodejno izvaja merjenje krvnega tlaka in je za to ni potrebno dodatno nastavljati in spremljati meritev. Preprosto jo namestite na zapestje, pritisnete tipko in merilnik opravi vse namesto vas. Po meritvi na zaslonu izpiše rezultate in se samodejno ugasne po 60 sekundah neaktivnosti.

DODATNA OPREMA

Baterije
 Navodila za uporabo
Torba za prenašanje merilnika

KRVNI TLAK

Kaj je krvni tlak? 
Krvni tlak je sila v arterijah, ko srce utripa (sistolični tlak) in ko srce počiva (diastolični tlak). Meri se v milimetrih živega srebra (mmHg). Visok krvni tlak ali hipertenzija pri odraslem pomeni, da je sistolični tlak višji ali enak 140 mmHg, diastolični tlak pa je višji ali enak 90 mmHg.


Zakaj je potrebno meriti krvni tlak? 
Izmed vseh zdravstvenih težav, s katerimi se spopada sodobni človek, so najpogostejše težave z visokim krvnim tlakom. Visok krvni tlak je tesno povezan s srčno-žilnimi boleznimi in visoko smrtnostjo, zaradi česar je merjenje krvnega tlaka z namenom odkrivanja tveganj nujno. 


Standardni krvni tlak
Svetovna zdravstvena organizacija je oblikovala klasifikacijo, ki velja za standard vrednosti krvnega tlaka in določa področji nizkega in visokega krvnega tlaka. Slednje je zgolj smernica, saj se krvni tlak razlikuje glede na različne dejavnike, kot so starost, spol, telesna aktivnost itd. Pomembno je, da se redno posvetujete z osebnim zdravnikom, ki bo določil vaš normalni krvni tlak in območje tveganja. Za zanesljivo spremljanje in določanje tlaka je priporočljivo dolgoročno beleženje meritev.

Nihanja krvnega tlaka
Krvni tlak ves čas niha! Ne skrbite v primeru, da rezultat meritev dvakrat ali trikrat pokaže povišan krvni tlak. Ta se spreminja čez cel mesec in prav tako čez dan. Nanj vplivajo tudi vreme in letni časi.

NASVETI IN NAVODILA ZA UPORABO

Navodila za uporabo (angleščina)
Promocijska brošura (angleščina)

 

Če menite, da je za vas primernejši merilnik krvnega tlaka za nadlaket, si oglejte Rossmax digitalne merilnike krvnega tlaka.

 

Tehničke karakteristike

Vir napajanja
DC - dve bateriji 3V AAA
Merilna metoda Oscilometrična
Merilni razpon tlaka Tlak: 40-250 mmHg; Utrip: 40-199 utripov/min
Natančnost Tlak: ± 3 mmHg; Utrip: v območju ± 5 % odčitane vrednosti
Senzor tlaka
Delno prevoden
Polnjenje manšete Črpalka
Izpuščanje zraka Samodejni zračni ventil
Pomnilnik 90 rezultatov meritev
Samodejni izklop
1 minuta po zadnjem pritisku tipke
Pogoji delovanja
10°C-40°C; 40%-85% RH; 700-1060 hPa
Pogoji shranjevanja -10°C – 60°C; 10%-90% RH; 700-1060 hPa
Dimenzije 82(L) x 69(Š) x 66(V) mm
Teža 115g (z baterijami)
Omejitev uporabe
Uporaba dovoljena odraslim osebam
Klasifikacija IP
Tip BF: Naprava in manšeta sta zasnovani tako, da omogočata posebno zaščito pred električnimi šoki. IP22: zaščita proti vdoru vode in tujkov
Write Your Own Review
Merilnik krvnega tlaka za zapestje Rossmax S-150
2017 - 2023 © 2018 Kvantum-tim d.o.o. | Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK